Ceas De Perete Cu Pendul, Gustav Becker P 48

Ne pare rau dar acest anunt nu mai este disponibil, te invitam sa vizualizezi alte produse din aceeasi categorie
Ne pare rau dar acest anunt nu mai este disponibil...

ID anunt: 284663 Adaugat pe data de: 20-01-2020, vizualizat de: 139 ori

Vand frumos ceas de perete cu pendul, marca Gustav Becker –Freiburg in Schl P-48, seria 66223, mecanism medaliat cu aur, fabricat in anii 1877 - 1926, in fabrica din Freiburg, (Freiburg im Breisgau este un oraș din landul Baden-Württemberg, Germania, în regiunea Breisgau, la marginea vestică a părții de sud a munților Pădurea Neagră), in carcasa din stejar masiv foarte grea cu tenta rosiatica, avand insertii de sidef, stilul (maniera de lucru ) cutiei este SECCESION, cheita, piesa deosebita, cadran generos de 20 cm, in partea de sus are geam bombat iar in partea de jos sticla fazetata, bate la intervale de 30 de minute, respectiv la fix bate de cate ori indica ora iar la jumatate o data pe 4 bare de rezonanta(Harfen Gong).
Ceasul a apartinut magazinului C. Orehowski din Kronstadt in anul 1909, fiind un obiect de colectie cu istorie din Brasovul vechi.
Dimensiuni:
• inaltime 74 cm;
• latime 32,5 cm;
• adancime 16,5 cm;
Gustav Becker a fost unul dintre cei mai buni ceasornicari germani, acesta fiind fondatorul brand-ului Gustav Becker. S-a instruit ca ceasornicar in Germania si Austria, astfel ca in 1850 deschide un atelier de ceasornicarie in Freiburg. Ajunge in scurt timp sa fie recunoscut ca ceasornicar pentru calitatea si design-ul excelent al ceasurilor sale, fiind prezent la mai multe targuri (Londra, Paris, Sydney, Melbourne, Berlin si Amsterdam) si castigand numeroase medalii si diplome, printre care Medalia de Aur (la Targul de Ceasuri Silesian, 1852, care se gaseste inscriptionata pe ceasurile produse de el). Din 1847 pana in 1860, creeaza ceasuri in modelul Viennese, din care acopera comenzi mari pentru Royal Mail, Silesian Telegraphy Centre si datorita Ducelui de Martibore produce carcase de ceasuri pentru gari, apoi incepand cu 1860 creeaza ceasurile Gustav Becker Clasic. Gama ceasurilor de perete cu pendul create de acest renumit ceasornicar este foarte diversa pornind de la ceasuri relativ simple pana la ceasuri de perete complexe si bogat ornamentate, vanzarile sale ajungand la apogeu in 1875 cu peste 300.000 de comenzi. De-a lungul anilor 1880, datorita competitiei ce s-a ridicat din partea ceasornicarilor de la Black Forest, care produceau ceasuri de calitate dar mai putin scumpe, de exemplu Ceasul cu Cuc, Becker este nevoit sa se intoarca la crearea ceasurilor cu design mai simplu, pentru ca cele mai laborioase modele nu se mai vindeau. Brand-ul Gustav Becker a fost creat in 1899, iar in 1930 a fuzionat cu compania Junghans. Odata cu terminarea Celui de-al Doilea Razboi Mondial, compania nu a mai produs ceasuri, astfel ca nici ceasurile de perete cu pendul marca Gustav Becker nu mai sunt produse. Datorita renumelui calitatii si a faptului ca este marca Becker un astfel de ceas este mai valoros decat un ceas de o calitate asemanatoare, insa creat de un ceasornicar mai putin cunoscut. Ceasurile marca Becker pot fi usor de identificat, intrucat poarta aceasta marca inregistrata si numarul de serie pe masinarie

Pret: 850RON

Anunturi Similare

Pendul Louisez 190110 Pendul Louisez 190110

Pendul Louisez 190110

Ceasuri cu pendul 1580

Pendul in stil Lengel, din lemn masiv de stejar, cu 2 greutati, cu aplicatii manuale, mecanism G.B.,

Ceas de perete Ceas de perete

Ceas de perete

Ceasuri cu pendul 320

Ceas de perete cu pendul, bate la fix și la jumate

Ai antichitati de vanzare?

Acest serviciu va este oferit de

Antic Shop

unde aveti posibilitatea de a

Adauga un anunt gratuit